Kaasmengsel in kaasvorm gieten

Kaas in de keuken workshop op Landleven in de Praktijk

Het is echt niet moeilijk: zelf kaas maken. En dat gewoon in je eigen keuken! Vroeger was het heel normaal om zelf boter, yoghurt of kaas te maken. Tegenwoordig gaat iedereen sneller naar de supermarkt voor zuivelproducten. Maar wat is nu leuker dan zelf aan de slag te gaan om kaas te maken? Zo worden liefde en geduld omgezet tot een heerlijk product waar je zelf van geniet.

Kaas in de keuken

Tijdens de workshop ‘Kaas in de keuken’ ga je aan de slag onder begeleiding van een echte vakvrouw. Je leert stap voor stap hoe je eenvoudige melk omtovert tot een heerlijk stuk kaas. Er wordt gebruik gemaakt van een grote pan, een kaasvaatje en een dik boek. Om thuis kaas te maken hoef je dus geen professionele apparaten aan te schaffen. Ben jij een echte kaasliefhebber? Dan is dit écht iets voor jou. Aan het einde van deze workshop ‘Kaas in de keuken’ heb je een echt puur product: zelfgemaakte kaas zonder kunstmatige toevoegingen. Dit moet iedereen proberen en proeven natuurlijk! Je neemt je eigen gemaakte stuk kaas mee naar huis, zodat je thuis nog heerlijk geniet van de kaas.

Leeftijd van kaas

Kaas moet rijpen. Dit houdt in dat kaas in een donkere, koele omgeving bewaard moet worden en af en toe omgedraaid moet worden. Hierbij komt geduld om de hoek kijken. Eet jij het liefste jonge kaas? Dan hoef je niet lang te wachten. Bij een stuk oude kaas moet je meer geduld hebben. Hoe rijper de kaas, hoe ouder het smaakt. Voor een stuk zelfgemaakte oude kaas moet je dus nog even wachten…