soep met aardappel en zalm en verse dille in diep bord

Aardappel-zalmsoep

Een goed gevulde maaltijdsoep is perfect voor deze tijd van het jaar. Niet moeilijk om te maken, wel heerlijk en voedzaam.
Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 40 min. 

Dit heb je nodig:

  • scheut olijfolie
  • 1 prei, in ringen gesneden
  • 1 laurierblaadje
  • 750 ml visbouillon
  • 400 g vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
  • 400 g zalmfilet, in blokjes
  • 200 ml slagroom
  • 1 el boter
  • zout en peper naar smaak
  • verse dille, fijngehakt (eventueel gedroogde dille)
  • 1 citroen, in partjes gesneden

 

Zo ga je te werk:

  • Giet de olijfolie in een pan met een zware bodem en bak de prei zo’n tien minuten zachtjes aan.
  • Voeg dan de bouillon en het laurierblaadje toe en breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur lager en voeg de aardappelblokjes toe; laat deze een kwartier zachtjes sudderen tot ze gaar zijn. Voeg dan de zalm en de slagroom toe en warm deze ruim vijf minuten mee (laat de soep niet meer koken).
  • Doe vervolgens de boter in de soep en haal de pan van het vuur.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Serveer met dille en een partje citroen, ook lekker met vers boerenbrood.

Landleven almanak 2024

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. 
Prijs: €12,95.