Op vrijdag 16 februari 2018 roerden fanatieke hobby- en profkoks van alle leeftijden in hun pannen in de keukens van het Groningse Alfa Collega Kluiverboom. Ze deden mee aan het 24e WK Snert- en Stamppotkoken. Deelnemer Marco Heijnen uit Alkmaar maakt de snert van vroeger, naar een recept van zijn moeder. "Eenvoud is zo lekker, het maakt de smaak." Maak en probeer het recept van Marco zelf!
Voor de bouillon:
Voor de verdere bereiding:
Verdere bereiding:
“Op de verpakking van groene erwten staat doorgaans vier of acht uur weken, maar ik adviseer minimaal twaalf uur weken.”
Deelnemer en souschef Michel Rekens (41) uit Alkmaar is de huidige wereldkampioen snertkoken. Zijn recept is fonkelnieuw: Turkse snert met kalfstong. "Ik maak graag iets wat nog niet bestaat."
Deelnemer Gerda Uiterwaal (51) uit Groningen maakt de snert van vroeger, maar wel met biologische producten. "Ik gebruik hele (ongesneden) producten met veel smaak en maak er een basic snert van."
Ga lekker in de keuken aan de slag! In de nieuwe Landleven special Stooft staan meer dan 50 heerlijk winterse gerechten. Dit zijn de lekkerste stoof- en sudderrecepten, met of zonder vlees en met peulvruchten en extra groentes. Daarnaast staan er een aantal geweldige basisrecepten in. Denk hierbij aan heerlijke kippenbouillon en zelfgemaakte mosterd.
Verkoop door:Landlevenwebshop
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis digitale download van de Landleven special Doe het zelf. Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrieven en aanbiedingen van Landleven en ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden