Recepten van de beste snertkokers: Gerda

Recepten van de beste snertkokers: Gerda

Op vrijdag 16 februari roeren fanatieke hobby- en profkoks van alle leeftijden in hun pannen in de keukens van het Groningse Alfa College Kluiverboom. Ze doen mee aan het 24e WK Snert- en Stamppotkoken. Deelnemer Gerda Uiterwaal (51) uit Groningen maakt de snert van vroeger, met biologische producten. Maak en probeer het recept van Ineke zelf!

Recept voor erwtensoep snert van Gerda Uiterwaal

Dit heb je nodig:

  • 1 kg spliterwten
  • varkensbouillon
  • ​1 flinke knolselderij
  • 4 stronken prei
  • 1 flinke winterwortel
  • 4 uien
  • 3 aardappelen
  • 1 bleekselderij
  • laurierblad
  • kruidnagels
  • 400 g gerookte spekblokjes
  • 2 verse worsten
  • 2 Gelderse rookworsten
  • bosje peterselie
  • bosje bladselderij
  • scheut tamari
  • 1 tl zout
  • flinke portie liefde & aandacht

Zo ga je te werk:

  • Spoel de spliterwten en breng ze samen met de varkensbouillon en ruim 1,5 liter water aan de kook
  • Zet ondertussen de groentes (behalve de bleekselderij) en de geschilde aardappelen op in een pan met water, samen met kruidnagels en laurierblad
  • Voeg na enige tijd de spekblokjes en bleekselderij toe aan de soep, samen met de verse worst en de Gelderse rookworst
  • Als de groente gegaard is, kun je de erwtensoep mengen met de groente
  • Vervolgens rustig laten garen
  • Voeg voor de smaak een scheut tamari toe met een theelepel zout
  • Serveer met wat fijngesneden peterselie en bladselderij.

Recept voor erwtensoep snert van Gerda Uiterwaal.

Meer toprecepten voor erwtensoep van deelnemers

Recept voor erwtensoep snert van Gerard uit Moordrecht

Traditionele erwtensoep van Gerard

Het recept voor erwtensoep van deelnemer Gerard Spijkerman (78) uit Moordrecht is traditioneel. “Ik ben nog van de oude stempel en maak snert zoals ze in essentie is.” 

NAAR RECEPT
Recept voor erwtensoep snert van Ineke uit Hoogezand

Snert zonder fratsen van Ineke

Het recept voor erwtensoep van deelnemer Ineke Hoeksema (34) uit Hoogezand is er één 'zonder fratsen'. “Ik hou het op snert zoals het vroeger bedoeld was. Geen gekkigheid."

NAAR RECEPT
Op zoek naar lekkere recepten?

De lekkerste recepten vind je in dit mooie kookboek van onze culinair redacteur Klaske, nu met gratis pollepelset!

Bestel hier