Scharrelkip uit de oven

Scharrelkip uit de oven

Deze kip bereid je met citroen, knoflook en rozemarijn voor een frisse zomersmaak.

Dit heb je nodig:

  • 1 scharrelkip (ongeveer 1,4 kg)
  • 125 g boter, zacht
  • zout en peper
  • 2 citroenen
  • 1 bol knoflook
  • 5 takjes verse rozemarijn 

Zo maak je de scharrelkip:

  • Haal de kip een half uur van tevoren uit de koelkast. Was de kip onder koud stromend water en dep hem daarna goed droog met keukenpapier.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
  • Wrijf de kip in met boter, ook aan de binnenkant en onder het borstvel, en bestrooi met zout en peper naar smaak. Boter die je overhoudt, mag in de kip.
  • Snijd de citroenen in parten: leg één citroen binnenin de kip en verdeel de rest over de ovenschaal. Vul de kip verder met takjes verse rozemarijn, de rest mag ook in de ovenschaal.
  • Haal de teentjes van de knoflook los (velletje mag blijven zitten) en verdeel deze over de ovenschaal.
  • Leg de kip nu met de borstzijde naar beneden in de ovenschaal. Draai de kip na een uur om, zodat de borstzijde boven ligt en het velletje knapperig kan worden.
  • Bak de kip in totaal in zo’n anderhalf uur gaar.
  • Haal de kip uit de oven en laat hem tien minuten rusten (onder aluminiumfolie) voordat je hem aansnijdt. 

Bekijk onze shop tips
Citroenpers ø 7,5 cm aluminium Citroenpers ø 7,5 cm aluminium € 9,95

Verkoop door:
Kookwinkel

Shop nu
Boerenbont theedoek Boerenbont theedoek € 5,95

Verkoop door:
Tafel en keuken

Shop nu
Ducq 3-delige pannenset Ducq 3-delige pannenset Van € 369,- voor € 295,-

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Laura Ashley Heritage 20 Servetten Laura Ashley Heritage 20 Servetten € 3,95

Verkoop door:
Tafel en Keuken

Shop nu
-->