couscous met courgette op bord

Couscous met courgetti

De moestuin geeft weer volop: maak er gebruik van en zet de heerlijkste gerechten op tafel, bijvoorbeeld deze couscous met 'courgetti'.
Aantal personen: 2.
Bereidingstijd: 60 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 grote koffiemok couscous
  • 1 courgette
  • 350 g kikkererwten (uit een pot)
  • 2 stengels lente-ui
  • handjevol gedroogde abrikozen
  • handjevol sperziebonen (gekookt, uit pot of diepvries)
  • 100 g amandelen
  • 15 g verse platte peterselie, alleen de blaadjes
  • 100 g feta
  • olijfolie en (balsamico)azijn, naar smaak
  • zout en peper, naar smaak

Zo maak je de couscous met courgetti:

  • Doe de couscous in een ruime kom.
  • Giet er anderhalve mok kokend water over en roer door met een vork.
  • Dek de schaal nu af, bijvoorbeeld met een bord, en laat 5 tot 10 minuten staan.
  • Was de courgette en snijd de ‘kop’ en de ‘kont’ eraf.
  • Snijd de courgette nu in slierten met een spiraalsnijder (een soort groente-puntenslijper) of in dunne stroken met een mes. Je hebt nu courgette-spaghetti: courgetti.
  • Giet de kikkererwten af en spoel ze onder koud water.
  • Snijd of breek alle overige ingrediënten (lente-ui, abrikozen, sperziebonen, amandelen, peterselie en feta) in kleine stukjes (de boontjes verwerk je ook rauw).
  • Meng dit alles in een ruime schaal.
  • Roer de couscous los met een vork en meng deze er ook door.
  • Breng vlak voor het serveren op smaak met olijfolie, azijn, zout en peper.

Tips

  • De hoeveelheden komen niet zo nauw in deze salade: voeg gerust meer of minder toe naar eigen smaak. Je kunt ook andere ingrediënten uit de moestuin toevoegen; gebruik bijvoorbeeld nog extra groente of kruiden (munt is ook erg lekker!).
  • Deze koude salade is lekker als lunch of bijgerecht bij een barbecue.