Augustus

Filter op:
De 8 lekkerste recepten voor appeltaart

Krijg jij in de winter ook zo'n zin om lekker te gaan bakken? De geur van een verse appeltaart uit de oven maakt de regenachtige en koude dagen ruimschoots goed. Bekijk hier de 8 lekkerste appeltaartrecepten en smullen maar!

Door Klaske Bakker
Hoe maak je spaghettipompoen?

De spaghettipompoen is een bijzondere pompoen: van het vruchtvlees kun je ‘draden’ trekken, waardoor het op spaghetti lijkt. De smaak zelf is vrij neutraal, waardoor het heel veelzijdig te gebruiken is. Een aanrader om eens te proberen of zelf in de moestuin te kweken!

Door Klaske Bakker
34 keukentips voor plattelandsbewoners

Wonen op het platteland is heerlijk, maar brengt -eerlijk is eerlijk- ook veel werk met zich mee, zeker in de oogsttijd. Hoe verwerk je bijvoorbeeld je groente en fruit? Landleven zet 34 praktische keukentips voor je op een rij, zodat je meer kunt genieten met minder werk.

Door Christel Labee
Scharrelkip uit de oven

Deze kip bereid je met citroen, knoflook en rozemarijn voor een frisse smaak.

Door Klaske Bakker
Maak zelf bouillonpoeder

Bouillonblokjes zijn een makkelijke manier om extra smaak te geven aan soep, sauzen en stoofpotjes. Maar niet iedereen is blij met bouillonblokjes uit de winkel: te zout en te veel onnodige ingrediënten. Met groentes uit eigen tuin kun je ook bouillonpoeder maken. Groot voordeel: je weet precies wat erin zit.

Door Klaske Bakker
Havermoutpizza met Zeeuwse kaas en zeekraalpesto

Nicole Provoost uit het Zeeuwse Goes is een echte lekkerbek. Ze gebruikt al het lekkers dat haar provincie te bieden heeft: mosselen, zeekraal, zeewier en walnoten. Speciaal voor Landleven maakte ze er een verrassend driegangen-pizzamenu mee. Smul met haar mee!

Door Klaske Bakker
Hangop met kardemom, aardbeiensaus en granola

Zin in een lekker fris toetje waar je mee kunt variëren? Probeer dan eens deze hangop met kardemom, rode bessen en granola!

Door Klaske Bakker
Couscous met courgetti

De moestuin geeft weer volop: maak er gebruik van en zet de heerlijkste gerechten op tafel, bijvoorbeeld deze couscous met 'courgetti'.

Door Klaske Bakker