griesmeelpudding met bosbessensaus in glazen bakje

Griesmeelpudding met bosbessensaus

Nederlandser kan haast niet: een kommetje vla na het avondeten. Maar wie maakt tegenwoordig nog zelf vla of pudding? Probeer dit griesmeelpuddingrecept eens, want zelfgemaakt is echt veel lekkerder dan uit de winkel.
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 l volle melk
  • 100 g griesmeel
  • 75 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 g bosbessen (mag uit de vriezer)
  • 2 el suiker

Zo ga je te werk:

  1. Breng de melk zachtjes aan de kook.
  2. Roer in een kommetje de griesmeel, de suiker en de vanillesuiker en voeg dit toe aan de melk.
  3. Blijf roeren met een garde en laat het mengsel drie minuten zachtjes doorkoken.
  4. Giet het in één grote puddingvorm of in meerdere kleintjes.
  5. Laat de pudding afkoelen en opstijven.
  6. Maak ondertussen de saus. Doe de bosbessen met de suiker en een scheutje water in een pannetje.
  7. Breng aan de kook, zet het vuur weer lager en laat ongeveer vijf minuten pruttelen.
  8. Het is het mooiste als de besjes nog een beetje heel blijven.
  9. Laat de saus afkoelen.

Tips:

  • Spoel de puddingvorm af met koud water en droog de vorm niet af. Zo komt de pudding straks beter uit de vorm. 
  • Griesmeelpudding is ook erg lekker met rodebessensaus. 
  • Griesmeelpap maak je door 1 liter volle melk aan de kook te brengen en daar 75 gram griesmeel door te roeren. Laat dit drie minuten koken tot het gaar en gebonden is. Lekker met basterdsuiker. 

Landleven special verbouwen

Er is weinig bevredigender dan iets dat al jaren niet meer is onderhouden met liefde en veel werk weer in oude (of nieuwe!) glorie te herstellen. In de Landleven special Verbouwen laten trotse bewoners van voormalige bouwvallen je meegenieten van hun verbouwervaring.
Prijs: € 8,95

Bestel hier