Ouderwetse Hollandse gehaktballen

Ouderwetse Hollandse gehaktballen

Op deze manier maakt moeder altijd de gehaktballen: met een scheutje ketjap manis en stukjes ui. Serveer de gehaktballen – zoals het hoort- bij aardappels en groentes.

Dit heb je nodig:

  • 500 g rundergehakt, op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 4 beschuiten, verkruimeld
  • ½ kleine ui, zeer fijn gesnipperd
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el grove mosterd
  • zout en peper, naar smaak
  • roomboter om in te bakken

Zo ga je te werk:

  1. Meng alle ingrediënten (behalve de boter) in een grote kom en kneed tot alles goed is vermengd.
  2. Maak je handen nat en rol ballen van het gehakt.
  3. Verhit de boter in een braadpan tot ze mooi bruin is. Bak nu de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin aan.
  4. Zet het vuur wat lager en laat ze (afhankelijk van hun grootte) nog zo’n 10 tot 20 minuten doorgaren.

Bekijk onze shop tips
Laura Ashley spatel Laura Ashley spatel € 9,95

Verkoop door:
Tafel en keuken

Shop nu
Boerenbont theedoek Boerenbont theedoek € 5,95

Verkoop door:
Tafel en keuken

Shop nu
Grillpan Grillpan € 49,95

Verkoop door:
Dille & Kamille

Shop nu
Laura Ashley Heritage 20 Servetten Laura Ashley Heritage 20 Servetten € 3,95

Verkoop door:
Tafel en Keuken

Shop nu
-->