ovenrooster met daarop zandtaartjes met stoofpeervulling en een blaadje verse munt

Zandtaartjes met stoofpeer

De bodem van deze zandtaartjes is een lekkere brosse basis voor allerlei soorten taartjes. Vul ze met lobbige slagroom, mascarpone, hangop of banketbakkersroom en vervolgens met het beste verse fruit dat het seizoen te bieden heeft. Pruimen, herfstframbozen… of vanille-stoofpeertjes!
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig:

 • 225 g zachte boter
 • 50 g poedersuiker
 • merg van 1 vanillestokje
 • 200 g bloem
 • 60 g maizena
 • snuf zout

Zo ga je te werk:

 1. Klop met een mixer de boter met de poedersuiker en de vanillezaadjes mooi bleek en luchtig.
 2. Zeef boven een kom de overige ingrediënten.
 3. Meng het botermengsel zo kort mogelijk met het bloemmengsel. Het moet een nét samenhangend deeg zijn. Verpak dit deeg in huishoudfolie en laat het een uur rusten in de koelkast.
 4. Verdeel het deeg in zes gelijke stukken. Vet zes eenpersoonsbakvormpjes goed in. Rol de stukjes deeg uit en bekleed de bakvormen ermee: druk het deeg goed in de hoeken en randen. Prik met een vork her en der gaatjes in de bodem. Zet de taartbodems weer terug in de koelkast voor een half uur.
 5. Bak ze daarna in een voorverwarmde oven op 175 graden in 12 tot 15 minuten goudbruin en gaar.
 6. Laat ze even rusten en haal de taartbodem vervolgens uit de vormpjes. Laat ze goed afkoelen voordat u ze vult. Vul de taartbodems vlak voor het serveren met wat losgeroerde roomkaas of mascarpone en seizoensfruit of onze vanille-stoofpeertjes, kijk hier voor het recept.

Speciale editie Appeltaarten

Iedereen houdt van appeltaart. Heerlijk, niet moeilijk om te maken en geschikt voor iedere gelegenheid. Het liefst met appels van eigen erf of van oude fruitrassen. Onze 35 lekkerste recepten en tips voor de appeloogst vind je in de Landleven speciale editie Appeltaarten! 
Prijs: €8,95.