Aardappel-preisoep met gerookte ham

Aardappel-preisoep met gerookte ham

Deze aardappel-preisoep is een stevige gebonden soep, vol van smaak door de winterse groente. De gerookte hamblokjes maken de soep lekker pittig.

Dit heb je nodig:

Zo ga je te werk:

  1. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
  2. Was de prei goed, verwijder het kontje en het groene blad (alleen het stuk dat lelijk is) en snijd de rest van de prei in dunne ringen.
  3. Smelt de boter in een soeppan en bak de aardappels en de prei even aan.
  4. Giet de warme bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Kook de soep zachtjes tot de aardappels gaar zijn.
  5. Voeg dan de crème fraîche en de hamblokjes toe en warm deze even mee.
  6. Proef de soep en breng op smaak met zout en peper.
  7. Garneer naar wens met wat achtergehouden blokjes ham en een stukje prei in zeer dunne ringetjes.

Foto: Otto Kalkhoven

Meer leuke recepten?

De lekkerste recepten vind je in dit geweldige kookboek van onze culinair redacteur Klaske.

 

Bestel hier