Vanillevla

Vanillevla

Nederlandser kan het haast niet, een kommetje vla na het avondeten. Maar wie kookt er tegenwoordig nog zelf vla? Probeer deze vanille vla eens!
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 l volle melk, liefst verse boerenmelk
  • 1 vanillestokje
  • 1 ei
  • 40 g maizena
  • 75 g suiker

Zo ga je te werk:

  • Giet de melk in een ruime pan.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit.
  • Breng de melk heel langzaam aan de kook met het merg en het opengesneden stokje.
  • Kluts in een ruime (hittebestendige) kom het ei los met de maizena en de suiker.
  • Giet, zodra de melk kookt, de melk bij het eimengsel terwijl je goed roert met een garde.
  • Giet het geheel terug in de pan en breng het weer zachtjes en al roerend aan de kook.
  • Laat de vla enkele minuten zacht doorkoken en indikken.
  • Laat de vla nu afkoelen.

Meer vla recepten

Crème brûlée

Deze crème brûlée met speculaas is heerlijk als nagerecht in de winter. Het kost niet zoveel tijd en is iets anders dan anders.

NAAR RECEPT

Chocoladevla

Tegenwoordig maakt er niemand nog zelf vla, terwijl dat veel lekkerder is dan uit de winkel. Bekijk het recept hier!

NAAR RECEPT


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.