Wortelcakejes of worteltaart

Worteltaart is een van de succesrecepten voor verjaardagen van Landlevens culinair redacteur Klaske. "Ik bak de worteltjestaart weleens als cupcakes, of als één grote taart met twee lagen. Dan maak ik wel wat extra roomkaasglazuur om als middelste laag van de taart te dienen." Ontdek in dit filmpje hoe je deze worteltaartjes maakt.

Dit heb je nodig:

  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • flinke snuf kaneel
  • flinke snuf zout
  • wat vers geraspte nootmuskaat
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker (of half donkere basterd-, half kristalsuiker)
  • 3 eieren
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 2 tl vanille-essence
  • 50 g walnoot, in stukjes
  • 100 g geraspte wortel
  • 1 banaan, geprakt
  • klein handje rozijnen
  • ½ citroen, geraspt
  • 100 g verse roomkaas
  • 75 g poedersuiker
  • 1 tl citroensap

Zo ga je te werk:

  1. Zeef het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder, het kaneelpoeder, het zout en de nootmuskaat boven een kom.
  2. Roer de suiker erdoor.
  3. Meng in een andere kom de ‘natte’ ingrediënten: de eieren, de olie en de vanille-essence.
  4. Voeg dit natte mengsel toe aan het droge mengsel, terwijl je met een houten lepel het geheel goed doorroert.
  5. Voeg nu ook alle overige ingrediënten toe en meng goed.
  6. Vet je bakvorm naar keuze goed in en bestrooi eventueel nog met wat bloem.
  7. Giet het beslag in de bakvorm en zet deze in een op 175 graden voorverwarmde oven. Cupcakejes zijn in zo’n 25 minuten klaar, een grote taart kan wel 45 tot 50 minuten duren. Als een satéprikker er schoon uit komt, is de taart gaar.
  8. Haal de taart uit de oven en laat hem helemaal afkoelen.
  9. Meng voor het glazuur de roomkaas met de poedersuiker en het citroensap. Roer goed met een lepel tot het een glad mengsel geworden is.
  10. Verdeel het glazuur over de taart en versier met extra stukjes walnoot en een snuf kaneelpoeder.

Meer cake en muffins

Bananencake

Bananencake

De toevoeging van bananen in dit beslag voor bananencake zorgt voor een heerlijk smeuïge cake. Lekker bij een kopje koffie of thee.

NAAR RECEPT
Havermout-wortelmuffins

Havermout-wortelmuffins

Deze muffins zijn fris, romig en ook nog redelijk gezond. Er zit namelijk havermout en geraspte wortel in. Met dit recept bak je twaalf lekkere muffins.

NAAR RECEPT
Bekijk onze shop tips
Cakeschaal Cakeschaal € 47,90

Verkoop door:
Woldring

Shop nu
Laura Ashely pannenlap Laura Ashely pannenlap € 9,95

Verkoop door:
Tafel en keuken

Shop nu
Nordic Ware bakvorm Nordic Ware bakvorm € 45,-

Verkoop door:
Kookwinkel

Shop nu
Serveerschaal op voet Serveerschaal op voet € 14,95

Verkoop door:
Dille & Kamille

Shop nu
Meer leuke zoete recepten?

Onze special Landleven Zoet is een echt kadootje voor bakfanaten en zoetekauwen. Meer dan 130 pagina's met de lekkerste en zoetste recepten. Van stroopwafels tot havermoutkoekjes en van een koffie-walnotentaart tot een overheerlijke cheesecake met bosbessen. Nu voor maar € 7,95.

Bestel hier
-->