Slemp

Slemp

Slemp lijkt een beetje op chai latte, het is melk gearomatiseerd met suiker, thee en specerijen als kaneel, kruidnagel en saffraan. Je drinkt het warm op koude dagen of juist ijskoud tijdens de zomer.
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig:

  • 4 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • paar saffraandraadjes
  • 2 el losse thee of 1 theezakje, bijv. Earl Grey
  • 1 l melk
  • 40 gr witte basterdsuiker
  • 2 el maizena

Zo ga je te werk:

  1. Bind de kruidnagels, het kaneelstokje, de saffraan en de theeblaadjes bijeen in een kaasdoekje of doe ze bij elkaar in een thee-ei.
  2. Leg dit in de melk, warm het geheel langzaam op tot het bijna kookt en laat het ongeveer een half uur trekken. Verwijder alle kruiden en breng de slemp op smaak met de suiker.
  3. Bind de slemp met de met water aangemaakte maizena.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.