Zo ga je te werk
Let op: zorg dat alle ingrediƫnten op kamertemperatuur zijn.
- Los de gist op in 50 ml melk en roer even door.
- Meng in een keukenmachine met deeghaak op lage snelheid de aardappelpuree met de boter, de eieren, de suiker en het zout tot een homogeen geheel.
- Voeg de gist en alle melk toe. Zet de machine weer aan tot de melk goed opgenomen is.
- Voeg nu beetje bij beetje de bloem toe en kneed nog zeker vijf minuten met de machine.
- Vorm van het deeg een bol, leg deze in een met zonnebloemolie licht ingevette kom en laat het deeg afgedekt een uur rijzen.
- Kneed het deeg met de hand nog door op een met bloem bestrooid werkblad en rol er een worst van.
- Verdeel deze worst in twintig stukken en rol van elke stukje een mooi bolletje.
- Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, op gelijke afstand van elkaar.
- Bestrooi de bolletjes met wat bloem en laat ze nog ongeveer een half uur rijzen.
- Bak de bolletjes in een voorverwarmde oven op 200 graden in ongeveer vijftien minuten gaar.