Bosbessenmuffins

Bosbessenmuffins

Muffins zijn de klassieke manier om bosbessen te verwerken. De muffins zijn erg lekker bij de koffie of thee, maar ook als ontbijt zijn ze niet te versmaden.
Bereidingstijd: 45 min.

Dit heb je nodig:

  • 200 g bloem
  • ½ tl zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 g fijne kristalsuiker
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 75 ml volle melk
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-essence
  • 150 g bosbessen
  • 1 el rietsuiker

Zo ga je te werk:

Dit zijn de ingrediënten voor 9 stuks.

  1. Meng de bloem in een grote kom met het zout, de bakpoeder, de suiker en het kaneelpoeder.
  2. Meng in een andere kom de melk met de olie, het ei en de vanille-essence.
  3. Voeg dit natte mengsel toe aan het droge mengsel en roer kort (er mogen gerust klontjes blijven zitten).
  4. Voeg nu de bessen toe en roer die er ook kort door.
  5. Vul negen holletjes van een ingevet muffinbakblik met dit beslag en strooi over elke muffin nog wat rietsuiker. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven, tot ze mooi gaar zijn.
  6. De bosbessen in dit recept kun je ook prima vervangen door blauwe bessen.

Tip: Gebruik voor dit recept liever geen papieren vormpjes in het bakblik. De bessen blijven namelijk plakken aan het papier. Vet liever je bakblik goed in met een klontje koude boter en bestrooi de holletjes nog met een klein beetje bloem. Overtollige bloem kan je er gewoon weer uit schudden


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.