Bosbessenmuffins

Bosbessenmuffins

Muffins zijn de klassieke manier om bosbessen te verwerken. De muffins zijn erg lekker bij de koffie of thee, maar ook als ontbijt zijn ze niet te versmaden.

Dit heb je nodig:

  • 200 g bloem
  • ½ tl zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 g fijne kristalsuiker
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 75 ml volle melk
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-essence
  • 150 g bosbessen
  • 1 el rietsuiker

Bekijk onze shop tips
Tafelkleed 145 x 250 cm Tafelkleed 145 x 250 cm € 34,95

Verkoop door:
Dille & Kamille

Shop nu
Eierdop Janneke Brinkman Eierdop Janneke Brinkman € 2,99

Verkoop door:
Tafel en keuken

Shop nu
Eierwarmer kuiken Eierwarmer kuiken € 4,95

Verkoop door:
Kookwinkel

Shop nu
6 Kaarsen in eierdoosje 6 Kaarsen in eierdoosje € 6,95

Verkoop door:
Dille & Kamille

Shop nu

Zo ga je te werk:

Dit zijn de ingrediënten voor 9 stuks.

  1. Meng de bloem in een grote kom met het zout, de bakpoeder, de suiker en het kaneelpoeder.
  2. Meng in een andere kom de melk met de olie, het ei en de vanille-essence.
  3. Voeg dit natte mengsel toe aan het droge mengsel en roer kort (er mogen gerust klontjes blijven zitten).
  4. Voeg nu de bessen toe en roer die er ook kort door.
  5. Vul negen holletjes van een ingevet muffinbakblik met dit beslag en strooi over elke muffin nog wat rietsuiker. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven, tot ze mooi gaar zijn.
  6. De bosbessen in dit recept kun je ook prima vervangen door blauwe bessen.

Tip: Gebruik voor dit recept liever geen papieren vormpjes in het bakblik. De bessen blijven namelijk plakken aan het papier. Vet liever je bakblik goed in met een klontje koude boter en bestrooi de holletjes nog met een klein beetje bloem. Overtollige bloem kan je er gewoon weer uit schudden

Meer bosbessen recepten?

Er zijn nog meer artikelen met bosbessen. Klik hieronder voor meer recepten met bosbessen!

Bekijk dit artikel
-->