‘Onbekend maakt onbemind’ en dat is erg jammer voor de pastinaak. Tijd om daar eens verandering in te brengen. Bijvoorbeeld met deze pastinaaksalade. Bereidingstijd: 15 min.
Twee wortelsoorten samen gestoofd. Dat is een iets anders dan hutspot.
Snijd de pastinaken en sjalotjes doormidden, verwarm de boter en de olie in een koekenpan. Bedek de groentes met het bladerdeeg en bak de tarte tatin in de oven, een heerlijke maaltijd, genieten maar!
Het is echt stoofvleesweer. Guur buiten betekent lekker met zijn allen naar binnen. Maak deze stoofpot voor het hele gezin. Extra speciaal door de pastinaak en winterpeen. Winterse kost op zijn best.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.