Maak cheesecake (ook bekend als ‘monchou-taart’) eens niet in een gewone springvorm, maar in allemaal kleine glaasjes. Een leuke manier om kleine porties te serveren!
Een goed perenjaar? Kook jam van de peren. Deze perenjam met vanille smaakt heerlijk op een boterham, een scone of bij een kaasplankje!
Slechts een paar simpele ingrediënten heg je nodig voor zelfgemaakte muntsiroop. Leng de siroop aan met koel water voor een heerlijk fris en zomers drankje!
In de loop van elke zomer is het onvermijdelijk: de tomatenoogst groeit je boven het hoofd. Culinair redacteur Klaske Bakker weet er wel raad mee. Ze roostert de tomaten in de oven, maakt er saus van en bewaart deze tot in de koude wintermaanden.
Culinair redacteur Klaske maakt haar tomatensaus elke keer op een andere manier; het is maar net wat ze voor handen heeft. Hier het basisrecept.
“Zeewier is erg lekker en ook nog eens supergezond. Ik vind dat iedereen zeewier moet leren kennen”, zegt Nicolette Hetzler, liefhebber van de zilte zeegroente.