Pesto, broodsalade en risotto met radijsgroen. Radijsgroen? Ja, het groen van de radijsjes wordt vaak vergeten. Dat is jammer, want het is zeker smakelijk, gezond en prima te verwerken in gerechten. Dus gooi het niet meer weg! Hier vind je de recepten.
Radijsgroen kun je wokken, zoals je op de foto ziet. Andere suggesties vind je hieronder.
Voor de dressing:
Hier lees je handige tips en weetjes voor als je radijs wilt zaaien én je ziet een handig filmpje van de bekende tuinauteur Rob Herwig. Radijs is een van de gemakkelijkste gewassen voor de beginnende moestuinder. Het is ook nog eens één van de eerste groentes die je kunt zaaien. Je radijsjes zijn snel te oogsten. En dan te verwerken in onze heerlijke recepten.
Serveer deze dip met stukjes bleekselderij, of als broodbeleg op een luxe broodje.
Radijsjes roosteren in de oven haalt het pittige van rauwe radijzen af, en maakt ze wat zoetig. Een verrassend groente-bijgerecht, geserveerd met vinaigrette.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.