Zomerse croissants gevuld met spinazie en feta gedecoreerd met gele bloemblaadjes

Makkelijke croissantjes met spinazie en feta

Makkelijke hartige croissantjes met spinazie en fetakaas. Ze zijn heerlijk als borrelhapje, of mee te nemen tijdens een picknick.

Dit heb je nodig

  • 250 g verse spinazie, gewassen
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • 75 g fetakaas
  • snuf zout en peper
  • 1 blikje croissantdeeg
  • 1 ei

Zo ga je te werk

  1. Bereid eerst de vulling voor. Roerbak de spinazie in een hete wok of hapjespan met de zonnebloemolie en het fijngesneden teentje knoflook tot de blaadjes geslonken zijn.
  2. Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet en druk het overtollige vocht er goed uit.
  3. Roer de spinazie los in een kom, roer er de verkruimelde feta door en breng op smaak met zout en peper.
  4. Haal het deeg uit het blikje en verdeel de spinazievulling over de driehoekjes deeg.
  5. Rol ze op en bestrijk met een losgeklopt ei.
  6. Bak de croissantjes volgens de aanwijzingen op het blikje af.
Deze croissantjes zijn zowel warm als koud lekker.

Bekijk onze shop tips
Landleven schort Landleven schort € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven quicheschaal Landleven quicheschaal € 49,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven theedoeken Landleven theedoeken € 14,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven special Streekgerechten Landleven special Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu