Deze hartige broodjes met salie en walnoot zijn erg lekker als borrelhapje of als voorgerecht met wat salade. Bereidingtijd: 3 uur
Serveer deze broodjes in een potje bij een winterse soep. Lekker als voorafje bij het kerstdiner, of als bijzonder lunchgerecht.
Deze broodjes worden traditioneel in Engeland gebakken met Pasen en staan bekend onder de naam ‘hot cross buns’.
Worstenbroodjes verwijzen, net als spekkendikken in Noord-Nederland en de metworst in Twente, nog naar het oude offergebeuren.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis de digitale download met 18 heerlijke Landleven voorjaarsrecepten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.