Stoofpeertjes op een bord met vijgenchutney en takjes rozemarijn

Stoofpeertjes in witte wijn

Rogé Offermans ontwikkelde diverse recepten waarbij al het goeds uit zijn streek, Zuid-Limburg, naar boven komt. Bijvoorbeeld deze stoofpeertjes.
Bereidingstijd: 3 uur en 15 min.

Dit heb je nodig

  • 1 kg Gieser Wildeman-peertjes
  • 0,5 l witte wijn
  • wat water
  • een flinke schep suiker
  • 2 steranijs
  • 1 tl korianderzaadjes
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 takje verse tijm

Zo ga je te werk

  1. Schil Gieser Wildeman-peertjes, maar laat het steeltje zitten.
  2. Verwijder eventueel het klokhuis met een appelboor of mesje.
  3. Breng de peertjes aan de kook met witte wijn en water (aanvullen tot ze onder staan), suiker, steranijs, korianderzaadjes, rozemarijn en tijm.
  4. Dek de peertjes af met een stuk bakpapier en leg hierop een passend bord (zodat de peertjes onder blijven).
  5. Stoof de peertjes in ca drie uur beetgaar op een zacht vuur.
  6. Halveer de peertjes en serveer ze met geitenkaas (of oude kaas) en een flinke schep vijgenchutney.
  7. Ook lekker met een plak krokant gebakken gerookt spek.

Landleven scheurkalender 2024

De Landleven scheurkalender geeft je iedere dag een nieuw tuinweetje, lekker recept, spreuk of huishoudelijke tip uit oma's tijd.  Met de Landleven scheurkalender geniet je iedere dag van het buitenleven en alles wat het te bieden heeft.
Prijs: €15,99