Stoofpeertjes op een bord met vijgenchutney en takjes rozemarijn

Stoofpeertjes in witte wijn

Rogé Offermans ontwikkelde diverse recepten waarbij al het goeds uit zijn streek, Zuid-Limburg, naar boven komt. Bijvoorbeeld deze stoofpeertjes.

Dit heb je nodig

  • 1 kg Gieser Wildeman-peertjes
  • 0,5 l witte wijn
  • wat water
  • een flinke schep suiker
  • 2 steranijs
  • 1 tl korianderzaadjes
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 takje verse tijm

Zo ga je te werk

  1. Schil Gieser Wildeman-peertjes, maar laat het steeltje zitten.
  2. Verwijder eventueel het klokhuis met een appelboor of mesje.
  3. Breng de peertjes aan de kook met witte wijn en water (aanvullen tot ze onder staan), suiker, steranijs, korianderzaadjes, rozemarijn en tijm.
  4. Dek de peertjes af met een stuk bakpapier en leg hierop een passend bord (zodat de peertjes onder blijven).
  5. Stoof de peertjes in ca drie uur beetgaar op een zacht vuur.
  6. Halveer de peertjes en serveer ze met geitenkaas (of oude kaas) en een flinke schep vijgenchutney.
  7. Ook lekker met een plak krokant gebakken gerookt spek.

Landleven Special Stooft

Ga lekker in de keuken aan de slag! In de nieuwe Landleven special Stooft staan meer dan 50 heerlijk winterse gerechten. Dit zijn de lekkerste stoof- en sudderrecepten, met of zonder vlees en met peulvruchten en extra groentes. Daarnaast staan er een aantal geweldige basisrecepten in. Denk hierbij aan heerlijke kippenbouillon en zelfgemaakte mosterd.

Bestel hier
Bekijk onze shop tips
Landleven schort Landleven schort € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven quicheschaal Landleven quicheschaal € 49,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven theedoeken Landleven theedoeken € 14,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven special Streekgerechten Landleven special Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu