Zelfgemaakte amandelspijs

Zelfgemaakte amandelspijs

Gebruik deze amandelspijs in je kerststol of in andere recepten. Voor de kerststol heb je iets meer dan de helft nodig. Overgebleven amandelspijs kun je prima invriezen en op een later tijdstip gebruiken.

Dit heb je nodig:

  • 250 g blanke amandelen
  • 250 g suiker
  • ¼ citroen, schil geraspt
  • 1 ei

Zo ga je te werk:

  1. Doe de amandelen, de suiker en de citroenschil in een keukenmachine met sikkelmes.
  2. Laat de machine draaien tot je een grof mengsel hebt.
  3. Klop het ei los en voeg het geleidelijk toe (misschien heb je niet alles nodig).
  4. Laat de machine draaien tot er een kneedbare massa ontstaat.
  5. Verpak de amandelspijs in huishoudfolie en bewaar hem in de koelkast.


Tip: Maak de amandelspijs het liefst vier dagen van tevoren. Dan is hij goed op smaak.

Landleven theedoeken

Exclusieve theedoeken met jacquard geweven Landleven motieven.

Ouderwets groot; ongeveer 65 bij 63 cm.

Bestel hier
Bekijk onze shop tips
Landleven theedoeken (set van 2) Landleven theedoeken (set van 2) € 14,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven schort Landleven schort € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven special Streekgerechten Landleven special Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Koken met Klaske Koken met Klaske € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu