Een bol amandelspijs met amandelen en citroenschillen

Zelfgemaakte amandelspijs

Gebruik deze amandelspijs in je kerststol of in andere recepten. Voor de kerststol heb je iets meer dan de helft nodig. Overgebleven amandelspijs kun je prima invriezen en op een later tijdstip gebruiken.
Bereidingstijd: 15 min.

Dit heb je nodig:

  • 250 g blanke amandelen
  • 250 g suiker
  • ¼ citroen, schil geraspt
  • 1 ei

Zo ga je te werk:

  1. Doe de amandelen, de suiker en de citroenschil in een keukenmachine met sikkelmes.
  2. Laat de machine draaien tot je een grof mengsel hebt.
  3. Klop het ei los en voeg het geleidelijk toe (misschien heb je niet alles nodig).
  4. Laat de machine draaien tot er een kneedbare massa ontstaat.
  5. Verpak de amandelspijs in huishoudfolie en bewaar hem in de koelkast.


Tip: Maak de amandelspijs het liefst vier dagen van tevoren. Dan is hij goed op smaak.

Landleven almanak 2024

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. 
Prijs: €12,95.