Zelfgemaakte amandelspijs

Zelfgemaakte amandelspijs

Gebruik deze amandelspijs in je kerststol of in andere recepten. Voor de kerststol heb je iets meer dan de helft nodig. Overgebleven amandelspijs kun je prima invriezen en op een later tijdstip gebruiken.

Dit heb je nodig:

  • 250 g blanke amandelen
  • 250 g suiker
  • ¼ citroen, schil geraspt
  • 1 ei

Zo ga je te werk:

  1. Doe de amandelen, de suiker en de citroenschil in een keukenmachine met sikkelmes.
  2. Laat de machine draaien tot je een grof mengsel hebt.
  3. Klop het ei los en voeg het geleidelijk toe (misschien heb je niet alles nodig).
  4. Laat de machine draaien tot er een kneedbare massa ontstaat.
  5. Verpak de amandelspijs in huishoudfolie en bewaar hem in de koelkast.


Tip: Maak de amandelspijs het liefst vier dagen van tevoren. Dan is hij goed op smaak.

Meer leuke zoete recepten?

Onze special Landleven Zoet is een echt kadootje voor bakfanaten en zoetekauwen. Meer dan 130 pagina's met de lekkerste en zoetste recepten. Van stroopwafels tot havermoutkoekjes en van een koffie-walnotentaart tot een overheerlijke cheesecake met bosbessen. Nu voor maar € 7,95.

Bestel hier
Bekijk onze shop tips
Landleven puzzel Tuinfeest Landleven puzzel Tuinfeest € 16,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Schort blokdoek Schort blokdoek € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Koken met Klaske Koken met Klaske € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven Streekgerechten Landleven Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu