Melk in de thee schenken

De perfecte High Tea

Voor een High Tea kun je eindeloos variëren met zoete en hartige lekkernijen. Een aantal onderdelen is een 'must' bij deze luxe middagmaaltijd, die ze in Engeland overigens een Afternoon Tea noemen. Hier vind je tips en recepten.

Om te beginnen

In de eerste plaats heb je natuurlijk thee nodig. Zorg voor verschillende mooie theepotten die je vult met diverse soorten (zwarte) thee. Uiteraard kun je ook kruidenthee of rooibos schenken, maar dat is minder traditioneel. De Engelsen serveren de thee donker gezet met melk en suiker, maar in Nederland zijn we dat niet zo gewend.

Serveer de thee in echte theekopjes met schoteltjes. Een bonte verzameling bloemetjes-theekopjes van rommelmarkte of kringloopwinkels kan erg gezellig staan!

Serveer daarbij een combinatie van hartige en zoete hapjes, in zo'n formaat dat ze makkelijk met de vingers op te pakken zijn. Gebruik etagères voor een mooie aankleding en om plaats op de tafel te besparen. Gebruik voor de aankleding een romantisch tafelkleed (wit of met bloemen), elegante bordjes en echte (damasten) servetten. Kleine boeketjes met bloemen uit eigen tuin geven een aardige finishing touch.

Tips voor heerlijke hapjes

Zoete hapjes:
scones met (zelfgemaakte) jam, boter en clotted cream (dit kun je vervangen door geklopte slagroom)
Victoria Sponge (cake belegd met aardbeien en slagroom)
diverse koekjes en eventueel bonbons.

Hartige hapjes:
sandwiches! Zoals witbrood met komkommer, plakjes zalm, waterkers met peper en citroensap, tonijn- of mayonaisesalade, plakjes ham of ei. Snijd de belegde boterhammen in ruitjes en zonder korstjes.

Étagère van brocante kopjes.

Etagère van oud servies maken

Maak voor je high tea deze gezellige étagère van oud servies, om je hapjes op te serveren.

naar artikel