Juli

Filter op:
Lekker culinair: groene tomatenjam

Onrijpe groene tomaten is een prima ingrediënt om te verwerken in zoetzuur en chutneys. Dit recept biedt volop inspiratie voor nazomers inmaken.

Door Klaske Bakker
Zes Limburgse streekgroentes

Jammerkoren en Heilige boontjes. Deze en andere groenten worden geteeld door Jac Nijskens in de Historische Groentehof bij het Limburgse dorpje Rijkel. Waar komt Eeuwig moos vandaan en wat kun je met Kardoen doen? Een streekgroentenverslag.

Door Landleven
Jam maken

De beste jamtips vind je hier. Het is zomertijd en bij uitstek de tijd om jam te maken van al dat rijpe zomerfruit. Landleven verzamelde de beste jamtips.

Door Klaske Bakker
Kruisbessengelei met pepermunt

Ondanks zijn stekelige voorkomen kun je de kruisbes op veel lekkere manieren bereiden. Probeer eens deze verrassende combinatie. Voor ongeveer 3 jampotten.

Door Klaske Bakker
Tomatentulpen

Het lijken net echte tulpen, deze gevulde pruimtomaatjes. Lekker als hapje bij de borrel, als bijgerecht of als tapas.

Door Klaske Bakker
De perfecte High Tea

Voor een High Tea kun je eindeloos variëren met zoete en hartige lekkernijen. Een aantal onderdelen is een 'must' bij deze luxe middagmaaltijd, die ze in Engeland overigens een Afternoon Tea noemen. Hier vind je tips en recepten.

Door Landleven