Stukken zelfgemaakte kruidkoek met boter op een houten plank

Kruidkoek

Heerlijke zelfgemaakte kruidkoek voor bij de koffie. Makkelijk om te maken en super leuk om je gasten aan te bieden!

Dit heb je nodig

  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 snuf zout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • ½ tl gemalen piment
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 150 g honing
  • 225 ml melk
  • beetje boter om cakevorm van 1 liter mee in te vetten
  • vel bakpapier

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Vet een cakeblik van 1 liter in met boter en knip een stuk bakpapier dat op de bodem past.
  3. Mix alle ingrediënten in een kom tot een glad beslag en schep dit in de cakevorm.
  4. Bak de koek in het midden van de oven in ongeveer één uur bruin.
  5. Laat de koek in het blik buiten de oven tien minuten rusten en stort hem dan voorzichtig uit de vorm.
  6. Snijd er plakken af en besmeer deze dik met roomboter.
  7. Verpak de overgebleven koek goed, dan blijft hij vers en lekker kleverig.

Bekijk onze shop tips
Landleven theedoeken (set van 2) Landleven theedoeken (set van 2) € 14,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven schort Landleven schort € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven special Streekgerechten Landleven special Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Koken met Klaske Koken met Klaske € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu