Cake laat zich prima wecken. Handig om op voorraad te hebben voor bij de koffie als er onverwacht bezoek komt!
Brood kun je ook prima wecken. Dat doe je zo:
Voor een zelfgebakken traktatie hoeft het niet altijd feest te zijn. De cake heeft een verrassend ingrediënt: geraspte pastinaak. Dat maakt de cake heerlijk sappig; lekker in combinatie met walnoot en het romige glazuur.
De toevoeging van bananen in dit beslag zorgt voor een heerlijk smeuïge cake, die ook erg lekker is met een handjevol grof gehakte walnoten door het beslag. Een perfecte toevoeging aan een kopje koffie of thee.
Exclusieve theedoeken met jacquard geweven Landleven motieven.
Ouderwets groot; ongeveer 65 bij 63 cm.
Wist jij dat je brood kunt wecken? Hier vind je een instructiefilmpje waarin culinair redacteur Klaske precies laat zien hoe dat moet.
Wecken is als culinaire traditie toegevoegd aan de Unesco-Werelderfgoedlijst van immaterieel erfgoed. Carolina Verhoeven van de Landskeuken is in Nederland een belangrijk ambassadeur van het wecken. Daarom staat de Landskeuken daarnaast ook op de Nationale Lijst. Om dit feit te vieren verzamelde Landleven hier allerhande weetjes over wecken plus recepten.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis digitale download van de Landleven special Doe het zelf. Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrieven en aanbiedingen van Landleven en ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden