Augustus

Filter op:
Frisse jonge courgettesalade

Landleven geeft je deze zomer volop ideeën om je courgetteoogst te verwerken. Neem bijvoorbeeld deze frisse jonge courgettesalade: heerlijk voor tijdens een nazomerse barbecue!

Door Klaske Bakker
Veelzijdige courgettemuffins

Menig beginnend moestuinier vergist zich er flink in: de immense opbrengst van één enkele courgetteplant. Met dit recept voor courgettemuffins sla je een gaatje in de oogst!

Door Klaske Bakker
Zelf olie persen

Veel mensen die buitenaf wonen hebben iedere herfst een aardige oogst aan noten. Jammer genoeg zijn er niet veel opties om de opbrengst te verwerken. Probeer dit jaar eens olie te persen uit de noten. Een leuke en nuttige manier om de oogst langer te bewaren.

Door Klaske Bakker
Bagels met roomkaas en bosbessen-limoenjam

Zelfgebakken bagels zijn een ware traktatie. Vooral als je ze belegt met een dikke laag roomkaas en wat zelfgemaakte bosbessenjam.

Door Klaske Bakker
Melkmoes of kruudmoes?

Naar aanleiding van Jos Schoonderbeeks recept van Veluwse melkmoes (Landleven juli/aug 2014) kwamen er veel reacties binnen op de redactie. Vooral positief en nostalgisch ('Wat leuk, dat ken ik nog van vroeger!'), maar sommige lezers waren ook verward en onzeker: ging dit artikel nou over melkmoes of over kruudmoes? Of is dat misschien hetzelfde, maar onder een andere naam?

Door Klaske Bakker
Zomerse traktatie: muffins van blauwe bessen

Een heerlijke zomerse traktatie, dat zijn blauwe bessen. Ze zijn fris, zoet en ook nog eens heel erg gezond. Verwerk de bessen in deze muffins en je culinaire zomer kan niet meer stuk!

Door Klaske Bakker
Kruisbessenrelish

De kruisbes is een besje dat vaak onderschat wordt. Ondanks zijn stekelige voorkomen kun je de bes namelijk op veel lekkere manieren bereiden. Probeer bijvoorbeeld eens deze heerlijke kruisbessenrelish.

Door Klaske Bakker
Rozengelei van Margaret Willems

Deze bijzondere jam kreeg een eervolle vermelding bij de Landleven Jamwedstrijd in 2010: rozengelei met gember en rode wijn. Het recept is voor twee potjes.

Door Klaske Bakker