Een stoofpotje met alleen maar groenten

Herfstpotje

Een herfstige eenpansmaaltijd, ook geschikt voor vegetariƫrs.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 min.

Dit heb je nodig

  • 600 g krieltjes
  • 200 g sjalotjes
  • 200 g prei
  • 200 g worteltjes
  • 200 g (grot)champignons
  • 20 ml zonnebloemolie
  • 0,6 l groentebouillon
  • 1 tl korianderzaad (pletten)
  • klein bosje krulpeterselie
  • snufje peper en zout
  • 40 ml room

Zo ga je te werk

  1. Schrob de krieltjes, spoel en droog ze.
  2. Verwarm vervolgens de olie, rooster er de geplette korianderzaadjes in en bak hierin de krieltjes enkele minuten aan.
  3. Pel de uien en roer deze door het mengsel.
  4. Laat alles, zonder verder te roeren, een paar minuten garen.
  5. Voeg de gesneden worteltjes toe, bestrooi het geheel met peper en giet er nu zoveel bouillon bij tot alles net onder staat.
  6. Breng de inhoud tegen de kook aan.
  7. Strooi nu de grof gesneden paddenstoelen over de massa, evenals de grof gesneden prei, en laat alles in een gesloten pot een halfuur op een laag vuur sudderen.
  8. Schep tenslotte de fijngesneden peterselie, samen met de room, voorzichtig door de stoofpot. Als je er geraspte oude kaas aan toevoegt, ontstaat een volwaardige vegetarische maaltijd.

Landleven special Bijen en Honing

In de Landleven special Bijen & Honing vind je interviews met verschillende imkers en praktische verhalen, over het herkennen van de verschillende wilde bijen of het bouwen van een bijenkast en tips voor het aanleggen van een bijenoase in je tuin. En natuurlijk de heerlijkste recepten met honing.
€8,95