Soep met snijbonen in een leuke, oranje pan

Humkessoep

Een stevige soep met ‘humkes’ (snijbonen) uit Overijssel. In een kleine portie prima als voorgerecht, maar in grotere porties geserveerd kan hij ook heel goed als maaltijdsoep.

Dit heb je nodig:

  • 350 g runderpoulet
  • 2 runderbouillontabletten
  • 300 g snijbonen, in stukjes
  • 3 middelgrote aardappels, geschild en in blokjes
  • 1 kleine selderijknol, in dobbelsteentjes
  • 1 tl zout
  • 250 g gare witte bonen (mogen afgespoelde bonen uit blik zijn)
  • 3 takjes bladselderij, fijngehakt
  • 3 takjes peterselie, fijngehakt
  • beetje maggi of worcestersaus naar wens
  • wat zout en peper

Zo ga je te werk:

  1. Breng 1½ liter water met de runderpoulet en de bouillonblokjes aan de kook en trek er op het laagste sudderpitje in anderhalf uur een bouillon van.
  2. Zet het vuur hoger en voeg de snijbonen, de aardappelblokjes, de selderijdobbelsteentjes en het zout toe.
  3. Breng aan de kook.
  4. Laat de soep zo’n 25 minuten op laag vuur pruttelen.
  5. Roer er de witte bonen, de bladselderij en de peterselie door en breng de soep verder op smaak met zout en peper en eventueel maggi of worcestersaus.

Tip: Als je de soep de volgende dag opwarmt, is hij nóg lekkerder.

Bekijk onze shop tips
Landleven almanak 2021 Landleven almanak 2021 € 12,50

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven scheurkalender Landleven scheurkalender € 14,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven agenda 2021 Landleven agenda 2021 € 12,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven special Streekgerechten Landleven special Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu