Zo ga je te werk
Eet ze rauw, kook, bak, frituur of vul ze, of maak er een romige soep van. Gebruik voor dit recept jonge, stevige exemplaren, die hebben de meeste smaak.
- Halveer de courgettes in de lengte en schaaf ze met een kaasschaaf in lange dunne linten. Rasp een kwart van de schil van een sinaasappel.
- Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels.
- Snijd het vruchtvlees tussen de vliezen uit. Knijp het sap uit de achtergebleven vliesjes en vang op. Meng in een schaal de partjes, het sap en de rasp van de sinaasappels door de courgettelinten.
- Snijd de zalm in grove stukken.
- Meng samen met de kappertjes, de peterselie en de olijfolie door de courgette. Breng op smaak met flink wat peper en zout. Laat tien minuten staan zodat de smaken goed intrekken.
- Schep er vlak voor het serveren de rucola door.
Tip: voeg wat pasta toe voor een heerlijk hoofdgerecht.