Ingevroren rabarber is erg geschikt om jam mee te koken. Probeer deze versie eens: rabarberjam met rozemarijn. Bereidingstijd: 30 min.
Exclusieve theedoeken met jacquard geweven Landleven motieven.
Ouderwets groot; ongeveer 65 bij 63 cm.
Rabarbersiroop is gemakkelijk te maken en een fantastische manier om de frisse smaak van de vroege zomer te bewaren voor de rest van het jaar. Er zijn verschillende soorten rabarber; daardoor verschilt de kleur van de siroop van felrood tot wat minder rood of rozig.
Rabarber is een van de makkelijkste en meest dankbare groentes om te verbouwen in de moestuin. Met dit recept zet je net iets anders op tafel dan de standaard rabarbertaart.
De frisroze tot dieprode stelen van de rabarber zijn dé voorjaarsbelofte in elke plattelandstuin. De thuisbakker weet de stelen, verscholen onder hun grote bladeren, te vinden om te verwerken in de keuken.
Rabarber met aardbeien is echt een fantastische combinatie! Deze jam is heerlijk op brood, bij scones en wafels, of om te verwerken in taarten of in de blondies van hiervoor.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis digitale download met Landleven recepten. Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrieven en aanbiedingen van Landleven en ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.