Juli

Filter op:
3 tips om pompoenen te schillen

Het schillen van een pompoen kan een lastig klusje zijn omdat het vruchtvlees hard is en zich niet snel gewonnen geeft. We hebben een paar handige tips!

Door Landleven
Rommelkruid recept

Landleven heeft een aantal recepten met rommelkruid, een kruidenmengsel dat gebruikt wordt om bijvoorbeeld balkenbrij op smaak te brengen. Eén van onze lezers vraagt zich af wat de verhoudingen van de kruiden precies zijn. "Die zijn niet eenduidig", aldus culinair redacteur Klaske Bakker. Hierbij haar recept.

Door Landleven
Waar koop je eetbare bloemen als je geen tuin hebt?

Culinair redacteur Klaske krijgt vaak vragen over haar recepten of de bereidingswijze. De vraag en het antwoord erop vind je hier.

Door Klaske Bakker
Pompoencake zoete smaakexplosie

Het donkere en dieporanje vruchtvlees van de pompoen is een heerlijk basisingrediënt om te verwerken in smakelijke gerechten. Je kan er alle kanten mee op: van zoet naar hartig en van voor- tot hoofd- en zelfs nagerecht. Deze cake is een zoete smaakexplosie.

Door Klaske Bakker
Zomers snijbietstamppotje

De bladeren en de steel van het bladgewas snijbiet zijn eetbaar. Dit stamppotje is een lekkere variatie op onze traditionele winterkost en kan prima op een zomerse avond.

Door Klaske Bakker
Tip voor het weekend: Hollandse zomertapas

Op zwoele zomeravonden of lekkere vakantiedagen heb je misschien minder zin om uitgebreid te koken. Bereid dan de Hollandse zomertapas uit Landleven. Heerlijke hapjes om, onder het genot van een koel glas, van de eindeloze zomer te genieten.

Door Landleven
De kersen zijn rijp

Het kersenseizoen is begonnen. Heb je geen kersen uit eigen boomgaard, dan kun je terecht bij kramen langs de weg. Vooral in de Betuwe vind je er talloze. Lees onze kersentips.

Door Landleven
Perzik framboosplaatkoek

Verwerk je verse of ingevroren frambozen in deze heerlijke plaatkoek.

Door Klaske Bakker
Frambozen uit eigen tuin, wat doe je ermee?

De eerste zomerframbozen zijn rijp. Verwerk je eigen oogst in heerlijk gebak voor het weekend. Wat dacht je van perzik-framboosplaatkoek? Maar Landleven heeft nog meer heerlijke ideeën wat je de komende tijd met deze heerlijke vruchten kunt doen.

Door Landleven