Aardappelpuree met jus, groenten en een worstje

Knolselderij aardappelpuree

Wintergroentes als aardappels en knolselderij hebben een bescheiden uiterlijk, maar qua culinaire prestaties doen ze zeker niet onder voor hun elegantere soortgenoten.
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig:

1 flinke knolselderij (ca. 1 kg)
800 gram aardappels
50 gram boter
150 ml volle melk of slagroom
snufje zout snufje peper

Zo ga je te werk:

  1. Schil de knolselderij en snijd hem in stukjes van ongeveer 2,5 centimeter.
  2. Schil ook de aardappels en snijd ze in grove stukken.
  3. Breng de groentes samen aan de kook in een ruime pan gezouten water.
  4. Kook ze in twintig minuten gaar.
  5. Giet ze af en stamp ze tot een puree.
  6. Voeg de boter, de melk, zout en versgemalen zwarte peper toe en roer alles goed door.
  7. Voeg eventueel nog wat versgeraspte nootmuskaat toe.

Tip: Lekker met saucijzen, doperwtjes en een flinke lepel jus. Houd een plak knolselderij achter, samen met een winterpeen, een stuk prei en wat verse peterselie. Samen vormen ze een prima basis voor een boerengroentesoep.

Meer recepten met knolselderij

Knolselderij-aardappelpuree

Knolselderij-aardappelpuree

Knolselderij heeft een bescheiden uiterlijk, maar qua culinaire prestaties doet deze groente zeker niet onder voor zijn elegantere soortgenoten. Maak bijvoorbeeld eens deze lekkere knolselderij-aardappelpuree.

NAAR RECEPT
Hele knolselderij uit de oven

Hele knolselderij uit de oven

De basis van dit recept is niet moeilijk: een doodsimpele knolselderij. Maar probeer dit ovenrecept eens, want als je deze smaaksensatie op tafel zet, zal iedereen verbaasd zijn hoe lekker zo’n gewone knol eigenlijk kan zijn.

NAAR RECEPT
Landleven Wandelroutes

In Landleven Wandelroutes vind je meer dan 50 prachtige wandelroutes in alle provincies van Nederland, samengesteld in samenwerking met Wandelzoekpagina. Naast de beschrijving van de wandelroutes staan QR codes waarmee je een jaar lang gratis toegang krijgt tot de betreffende, meest actuele routebeschrijving.