Er wordt rode wijn over stoofperen in een schaaltje gegoten

Stoofperen in rode wijn

Een heerlijk kruidig bijgerecht.

Dit heb je nodig:

  • 2 kg stoofperen
  • 1 fles rode wijn
  • 10 kruidnagels
  • 4 steranijs
  • 4 laurierbladeren
  • 4 kaneelstokjes
  • 1 kg suiker

Zo ga je te werk:

  1. Schil de peertjes, maar laat ze heel en laat de steeltjes zitten.
  2. Doe de wijn met de specerijen, de kruiden en de suiker in een pan op het vuur en laat de suiker al roerend oplossen.
  3. Voeg de peertjes toe en zet de pan ongeveer twee uur in een warme oven op 180 graden.

Tip: Je kan de stoofpeertjes meteen opdienen of inmaken. Om ze in te maken schep je de peertjes in gesteriliseerde potten en draait of plaats je de deksels erop. Zet de potten nog een half uur in een braadslee gevuld met kokendheet water in een oven van 180 graden. Draai bij potten met een schroefdeksel het deksel een kwartslag open voordat je ze in de oven zet, om te voorkomen dat het glas knapt.

Landleven Special Stooft

Ga lekker in de keuken aan de slag! In de nieuwe Landleven special Stooft staan meer dan 50 heerlijk winterse gerechten. Dit zijn de lekkerste stoof- en sudderrecepten, met of zonder vlees en met peulvruchten en extra groentes. Daarnaast staan er een aantal geweldige basisrecepten in. Denk hierbij aan heerlijke kippenbouillon en zelfgemaakte mosterd.

Bestel hier
Landleven ovenschalen

Dit zijn unieke ovenschalen met Landleven motieven. De afmeting van de rechthoekige ovenschaal is 30,5 x 23,5 x 5,5cm hoog. De ronde quicheschaal heeft een doorsnede van 26 cm en is 4,3 cm hoog. Het is traditioneel aardewerk uit Boleslawiec in Polen. Al meer dan 200 jaar wordt dit aardewerk gegoten, met de hand afgewerkt en door lokale ambachtslieden bestempeld, beschilderd en gedecoreerd. 

Bestel hier