Groene tomatenchutney

Groene tomatenchutney

Onrijpe groene tomaten en overtollige pompoenen zijn prima ingrediënten om te verwerken in zoetzuur en chutneys. Dit recept biedt volop inspiratie voor nazomers inmaken.

Dit heb je nodig:

  • 500 g appels (Elstar)
  • 2 uien
  • 2 tot 4 teentjes knoflook
  • 6 tot 8 cm verse gember
  • 300 ml appelazijn
  • 1 kg groene, onrijpe tomaten
  • 250 g bruine suiker
  • 150 g gewassen rozijnen
  • 1 el zout

Zo ga je te werk:

1. Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes.
Pel de uien en de knoflook, schil de gember en snijd deze ingrediënten klein.
Meng appels, uien, knoflook en gember en laat tien minuten koken met de azijn.

2. Ontvel de tomaten (steelaanzet verwijderen, met een scherp mesje inkruisen, 10 tot 20 seconden in kokend water leggen, daarna laten schrikken in koud water en het velletje verwijderen) en snijd ze in grote stukken.

3. Doe deze met de suiker, de rozijnen en het zout bij het appelmengsel en laat dit veertig tot vijftig minuten op een laag vuur koken tot de chutney dik en vloeibaar is geworden.

4. Roer tijdens het koken regelmatig.

5. Schenk de chutney in schone, gesteriliseerde glazen potten en sluit ze direct. Zet ze op de kop weg en laat afkoelen. Goed voor ongeveer 800 milliliter.

Bekijk onze shop tips
Weckfles 50cl Weckfles 50cl € 4,50

Verkoop door:
Cookinglife

Shop nu
Tang voor weckpotten Tang voor weckpotten € 9,95

Verkoop door:
Dille & kamille

Shop nu
Weckpot 5L Weckpot 5L € 9,95

Verkoop door:
Kitchen & More

Shop nu
Inmaakkruiden Inmaakkruiden € 2,25

Verkoop door:
Dille & Kamille

Shop nu
Op zoek naar lekkere recepten?

De lekkerste recepten vind je in dit mooie kookboek van onze culinair redacteur Klaske!

Bestel hier
-->