Andijviepakketjes

Andijviepakketjes

Romige andijviepakketjes met Parmezaanse kaas en rauwe ham uit de oven.

Dit heb je nodig:

  • 1 kg andijvie
  • 8-10 plakken rauwe ham
  • 500 g tomaten
  • 3 grote uien
  • 1 teentje knoflook
  • een scheutje olijfolie
  • naar smaak versgemalen peper
  • een handjevol Parmezaanse kaas
  • een bosje peterselie

Bekijk onze shop tips
Landleven Wecken & Inmaken Landleven Wecken & Inmaken € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Schort blokdoek Schort blokdoek € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Koken met Klaske Koken met Klaske € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven Streekgerechten Landleven Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu

Zo ga je te werk:

  1. Haal de bladeren andijvie los van de krop en beng ze met wat water en olijfolie aan de kook op de hete plaat.
  2. Zet ongeveer 10 minuten in de kookoven.
  3. Laat afkoelen.
  4. Maak met de bladeren rechthoeken van 20 x 10 centimeter.
  5. Leg hierop een plak rauwe ham en een schijfje tomaat.
  6. Vouw de pakketjes dicht.
  7. Fruit de in ringen gesneden uien met een teentje fijngesneden knoflook.
  8. Leg de uienringen onder in een ovenschaal.
  9. Leg hier de rest van de tomaten op, in blokjes gesneden, met fijngehakte peterselie en peper.
  10. Leg er de andijviepakketjes op en bestrooi met Parmezaanse kaas.
  11. Zet het geheel ongeveer 30 minuten in het midden van de braadoven tot de kaas licht gekleurd is.