Kastanjesoep

Kastanjesoep

Ga tijdens een boswandeling eens op zoek naar tamme kastanjes en zet ze in heerlijke herfstgerechten op tafel.

Dit heb je nodig:

  • 500 g tamme kastanjes
  • 2 grote aardappels
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 l bouillon
  • 1 dl slagroom
  • een scheutje sherry
  • naar smaak zout en versgemalen peper
  • 100 g spekjes (uitgebakken)

Zo ga je te werk:

  1. Was de kastanjes, kruis ze in met een mesje en kook ze 20 minuten.
  2. Giet de kastanjes af, laat ze afkoelen en verwijder de schilletjes.
  3. Maak de aardappelen, de wortel en de ui schoon en snijd ze in kleine blokjes.
  4. Doe de olijfolie in een grote pan en bak de groentes vijf minuten aan.
  5. Voeg nu de warme bouillon en de kastanjes toe.
  6. Laat het geheel 15 minuten pruttelen en pureer de soep daarna met een staafmixer.
  7. Roer er de slagroom en eventueel een scheutje sherry door.
  8. Breng op smaak met zout en peper en garneer de soep met uitgebakken spekjes.

Bekijk onze shop tips
Landleven puzzel Tuinfeest Landleven puzzel Tuinfeest € 16,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Special Wecken Special Wecken € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Koken met Klaske Koken met Klaske € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Special Zoet Special Zoet € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Zin in Landleven?

Maak nu voordelig kennis met Landleven:10 nummers voor slechts €29,50 en ontvang gratis de special Tuinfeest t.w.v. €7,95. Het abonnement stopt automatisch. 
 

Neem abonnement