Soep van wilde groenten uit de tuin in een kommetje met brood op de achtergrond

Sigrids voorjaarssoep

Gebruik de wilde groenten uit je tuin of border in dit frisse voorjaarssoepje.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Dit heb je nodig:

  • klontje boter
  • een schepje bloem (zoveel als door de boter wordt opgenomen)
  • 1 l water
  • 1 bouillonblokje
  • verschillende wilde groenten (zie beschrijving)
  • 1 pakje crème fraiche

Zo ga je te werk:

  1. Smelt een klontje boter en voeg net zoveel bloem toe dat alles wordt opgenomen door de boter.
  2. Voeg het water en het bouillonblokje toe.
  3. Breng dit aan de kook met de jonge blaadjes van bijvoorbeeld zevenblad, paardenbloem, madeliefje, hondsdraf, herderstasje, duizendblad, weegbree, klein hoefblad, longkruid, pinksterbloem, bosaardbei of nagelkruid.
  4. Laat de soep een kwartiertje koken.
  5. Voeg naar smaak wat peper toe en tot slot een scheut room of crème fraîche.
  6. Garneer de soep met wat overgehouden blaadjes en je hebt een heerlijke en gezonde voorjaarssoep.