Brandneteltaart

Brandneteltaart

Een leuke manier om brandnetels te gebruiken in de keuken.

Aantal personen: 6-8
Bereidingstijd: 60 minuten (inclusief 30 minuten bakken)

Dit heb je nodig:

  • 250 g gekookte aardappelen
  • 75 g bloem
  • 1 ei
  • naar smaak zout en peper
  • 1 tl nootmuskaat
  • 2 el olijfolie
  • 150 g ontbijtspek in blokjes
  • 2 gesnipperde uien
  • 250 g champignons in plakjes
  • 1 vergiet vol goed gewassen en fijngesneden brandneteltopjes
  • 2 dl slagroom
  • 50 g geraspte kaas

Zo ga je te werk:

  1. Pureer de aardappelen en kneed een stevig deeg van de puree, de bloem, het ei, zout, peper en nootmuskaat.
  2. Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkblad.
  3. Leg het deeg in een ingevette ovenschaal.
  4. Bak het spek in de olijfolie, voeg de uien toe en na drie minuten de champignons, brandnetels en room.
  5. Laat dit geheel wat inkoken.
  6. Breng het mengsel, indien nodig, op smaak met wat zout en peper en giet het op het deeg.
  7. Strooi de kaas erover en bak de taart een half uurtje in een op 200 graden voorverwarmde oven.
  8. In plaats van brandnetels kun je ook vogelmuur, zevenblad of een combinatie daarvan gebruiken.
  9. Serveer de taart lauwwarm.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.