Brandnetel-spinaziesoep

Brandnetel-spinaziesoep

Met wilde planten van je erf kun je heerlijke gerechten maken. Jonge brandnetels bijvoorbeeld zijn erg gezond en goed te eten in het voorjaar.

Dit heb je nodig:

  • 2 el olijfolie
  • 800 gewassen verse spinazie
  • 2 handenvol gewassen brandneteltoppen
  • 0,75 l tuinkruidenbouillon
  • naar smaak zout en versgemalen peper
  • 4 el crème fraiche
  • 0,5 citroen (de schil ervan, geraspt)

Bekijk onze shop tips
Landleven special Streekgerechten Landleven special Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Schort blokdoek Schort blokdoek € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Koken met Klaske Koken met Klaske € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven kaartenset Tuinfeest Landleven kaartenset Tuinfeest € 8,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu

Zo ga je te werk:

Gebruik het liefst de bovenste tien centimeter van de plant en verwerk deze in een vegetarische voorjaarssoep voor een heerlijke lunch of lekker voorgerecht.

  1. Doe de olijfolie in een pan en smoor daarin de spinazie en de brandneteltoppen vijf minuten.
  2. Voeg de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat het zo'n drie minuten doorkoken.
  3. Haal de pan van het vuur, pureer de soep met een staafmixer en voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Serveer de soep in vier kommen met in elke kom een lepel crème fraiche.
  5. Strooi er als laatste de geraspte citroenschil over.
  6. Eventueel ook lekker met een broodje zalm of met gerookte zalmsnippers als garnering.
Tip: Pluk de brandnetels het liefst in uw eigen tuin of op een andere beschutte plek. Pluk ze liever niet aan de kant van de weg in verband met de uitlaatgassen van auto's. Draag handschoenen tijdens het plukken en gebruik alleen de bovenste 10 tot 15 centimeter van de plant.

Zin in Landleven?

Maak nu voordelig kennis met Landleven:3 nummers voor slechts €12,50. Je zit nergens aan vast, want het abonnement stopt automatisch. Ook leuk om cadeau te geven!
 

Neem abonnement