Augustus

Filter op:
Appelthee uit eigen tuin

Bezig met een lekkere appeltaart? Gooi de appelschillen niet weg. Daar is overheerlijke thee van te trekken. Bij het ontbijt, tussen de middag of na het avondeten: thee kan altijd. Met appels van je eigen erf kun je heerlijke thee maken.

Door Klaske Bakker
Witlof met hazelnootpesto

Rijpe noten van de hazelaar zijn bruin tot diep oranjegeel van kleur. September is de tijd waarin ze zich van hun bolster ontdoen en op de grond vallen. Het loont de moeite om de noten te rapen, te drogen en te bewaren.

Door Klaske Bakker
Brandnetel-spinaziesoep

Met wilde planten van je erf kun je heerlijke gerechten maken. Jonge brandnetels bijvoorbeeld zijn erg gezond en goed te eten in het voorjaar.

Door Klaske Bakker
Kruidige meizoentjessalade

Meizoentje is een liefelijke volksnaam voor het madeliefje. Veel weilanden zijn in het voorjaar met deze mooie bloemetjes bezaaid. Ze zijn een lust voor het oog, maar zoals dit recept bewijst kun je ze ook culinair gebruiken.

Door Landleven
Pickles van meizoentjes

Proef de lente met pickles van meizoentjes (madeliefjes) en anijs. Ze zijn gezond en lekker. Heerlijk als kappertjes in een salade of verwerk de siroop in een dressing. Een andere leuke tip: maak ijsblokjes met madeliefjes.

Door Klaske Bakker
Sigrids voorjaarssoep

Soep met wilde groente. Gebruik wilde planten als zevenblad, paardenbloem, madeliefjes of hondsdraf uit je tuin of border in dit frisse voorjaarssoepje.

Door Klaske Bakker
Brandneteltaart

Een leuke manier om brandnetels te gebruiken in de keuken.

Door Klaske Bakker
Balsamico met framboosjes

Met verse frambozen uit je eigen tuin maak je in een handomdraai deze bijzondere balsamicoazijn. Je geeft er je zomersalades een friszuur en fruitig accent mee.

Door Klaske Bakker
Gebakken vijg met zoethout, lange vingers en roomkaas

Een bijzonder recept met vijgen en roomkaas

Door Klaske Bakker
Gevulde uien met groene peper en paprika

Een pittig bijgerecht voor in de lente.

Door Klaske Bakker
Kleine uientaartjes

Een vrolijk gerecht goed voor vier taartjes.

Door Klaske Bakker
-->