Vegetarische rodekoolsalade

Vegetarische rodekoolsalade

Een frisse herfstsalade met appel en rode kool.

Dit heb je nodig:

  • 1 rodekool
  • 2 appels (liefst zure)
  • 2 el blanke rozijnen of een handvol fijngehakte dadels
  • 1 dunne prei
  • 2 of 3 ringen ananas in stukjes (vers of uit blik)
  • naar smaak fijne blokjes kaas, bijvoorbeeld roquefort of lekkere boerenkaas
  • 2 el zure room
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1 volle tl milde kerriepoeder
  • sap en raspsel van 1 sinaasappel
  • 1 el melk

Zo ga je te werk:

  1. Schaaf of snijd de rodekool in zeer fijne reepjes en verwijder de harde nerven.
  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in schijfjes.
  3. Laat de rozijnen of dadels zo'n vijf minuten wellen in heet water en giet ze daarna weer af.
  4. Snijd de prei in dunne ringetjes.
  5. Meng rode kool, appels, rozijnen, prei, ananas en eventueel kaas goed door elkaar en serveer de salade in een grote schaal.
  6. Klop de zure room los met het kaneel- en kerriepoeder, het sinaasappelsap en -raspsel en de melk.
  7. Serveer deze dressing apart bij de salade.

Bekijk onze shop tips
Slabestek Slabestek € 29,90

Verkoop door:
Trendyard

Shop nu
Nicolas Alziairi olijfolie Nicolas Alziairi olijfolie € 15,95

Verkoop door:
Kookwinkel

Shop nu
Saladeschaal acaciahout Saladeschaal acaciahout € 22,95

Verkoop door:
Dille & Kamille

Shop nu
Olie- en azijnset Olie- en azijnset € 14,95

Verkoop door:
Kookwinkel

Shop nu
Op zoek naar lekkere recepten?

De lekkerste recepten vind je in dit mooie kookboek van onze culinair redacteur Klaske!

Bestel hier
-->