Een typisch herfstrecept met rode kool en appel. Aantal personen: 4. Bereidingstijd: 50 min.
Veel vitamines zitten er in deze winterse salade. Je maakt hem met lekker stevige wintergroentes, liefst van eigen oogst maar uit de winkel is ook prima.
Rode kool inmaken in het zoetzuur is heel makkelijk en smaakt lekker als bijgerecht bij wild.
Christian Weij: “Je kunt niet alleen van witte maar ook van rode kolen prima zuurkool maken. Wanneer je hiermee een stamppot bereidt, is een mooie roze maaltijd het resultaat."
Kleurrijke groentes zijn erg gezond en daarnaast ook nog eens lekker. Deze zuurkool is gemaakt van rodekool: handig als je nog een half kooltje over hebt van een andere maaltijd. Dan hoef je die niet weg te gooien!
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis de digitale download met 18 heerlijke Landleven voorjaarsrecepten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.