Fiens makkelijke zalmquiche

Fiens makkelijke zalmquiche

Een gemakkelijk maar lekker recept met zalm uit de oven.

Dit heb je nodig:

  • 100 g kwark
  • 125 g boter 
  • 150 g bloem
  • 200 g zalmfilet (vers of uit een blikje)
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 springvorm (diameter 20 cm)
  • 1 rol bakpapier

Bekijk onze shop tips
Le creuset quichevorm 28 cm Le creuset quichevorm 28 cm € 32,00

Verkoop door:
Kookwinkel

Shop nu
Serveerplank Serveerplank € 15,50

Verkoop door:
Kitchen & More

Shop nu
Servetten Landleven Servetten Landleven € 3,50

Verkoop door:
Tafel en Keuken

Shop nu
Bakkwast siliconen Bakkwast siliconen € 3,50

Verkoop door:
Dille & Kamille

Shop nu

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  2. Kneed de kwark, de bloem en de boter tot een soepel deeg.
  3. Rol het uit tot een cirkel die iets groter is dan de vorm.
  4. Leg het bakpapier in de springvorm en bedek de bodem en de randen met het uitgerolde deeg.
  5. Verwijder eventuele graten en snijd de zalm in blokjes.
  6. Meng de zalm met de losgeklopte eieren, de slagroom en de kaas en giet dit mengsel in de springvorm.
  7. Bak de quiche in ongeveer vijftig minuten gaar.
  8. Serveer de hartige taart lauwwarm of koud met sla.

Tip: Laat de springvorm bekleed met de bodem een nacht in de koelkast afkoelen voordat je de taart vult en bakt. Zo krijg je een beter resultaat.

Meer tips
Slowcooker Slowcooker € 50,00

Verkoop door:
Kookwinkel

Shop nu
Biologische walnotensaus Biologische walnotensaus € 4,50

Verkoop door:
Dille en Kamille

Shop nu
Royal Boch kan 1,5 liter Royal Boch kan 1,5 liter € 24,95

Verkoop door:
Tafel en Keuken

Shop nu
Servet Servet € 2,50

Verkoop door:
Dille & Kamille

Shop nu
-->