Zalmquiche die aangesneden wordt

Fiens makkelijke zalmquiche

Een gemakkelijk maar lekker recept met zalm uit de oven.

Dit heb je nodig:

  • 100 g kwark
  • 125 g boter 
  • 150 g bloem
  • 200 g zalmfilet (vers of uit een blikje)
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 springvorm (diameter 20 cm)
  • 1 rol bakpapier

Bekijk onze shop tips
Landleven theedoeken (set van 2) Landleven theedoeken (set van 2) € 14,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven schort Landleven schort € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven special Streekgerechten Landleven special Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Koken met Klaske Koken met Klaske € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  2. Kneed de kwark, de bloem en de boter tot een soepel deeg.
  3. Rol het uit tot een cirkel die iets groter is dan de vorm.
  4. Leg het bakpapier in de springvorm en bedek de bodem en de randen met het uitgerolde deeg.
  5. Verwijder eventuele graten en snijd de zalm in blokjes.
  6. Meng de zalm met de losgeklopte eieren, de slagroom en de kaas en giet dit mengsel in de springvorm.
  7. Bak de quiche in ongeveer vijftig minuten gaar.
  8. Serveer de hartige taart lauwwarm of koud met sla.

Tip: Laat de springvorm bekleed met de bodem een nacht in de koelkast afkoelen voordat je de taart vult en bakt. Zo krijg je een beter resultaat.