Belgische uiensoep

Belgische uiensoep

Deze uiensoep met Belgisch bier vult heerlijk op een koude winterdag. Natuurlijk ontbreken de stokbroodjes met gesmolten kaas niet.

Dit heb je nodig:

  • 500 g uien
  • flinke klont boter
  • 2 el bloem
  • 8 dl (runder)bouillon
  • 1 flesje donker Belgisch bier
  • naar smaak zout en versgemalen peper
  • 1 of 2 stokbroden
  • 200 g geraspte oude kaas

Zo ga je te werk:

  1. Pel de uien en snijd ze in fijne ringen.
  2. Verhit de boter in een pan en bak hierin de uien onder af en toe roeren ongeveer een half uur op een zeer laag vuur.
  3. Voeg de bloem toe, roer het geheel ongeveer een minuut om en voeg de warme bouillon toe.
  4. Breng de soep aan de kook.
  5. Voeg na ongeveer 10 minuten het bier toe en laat alles nog eens 10 minuten zachtjes koken.
  6. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  7. Schep de soep in ovenbestendige kommen en leg in iedere kom een stuk stokbrood, belegd met geraspte kaas.
  8. Plaats de kommen onder de grill tot de kaas gesmolten is en serveer direct.

Bekijk onze shop tips
Special Streekgerechten Special Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Special Wecken Special Wecken € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Koken met Klaske Koken met Klaske € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Special Zoet Special Zoet € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu