Deze uiensoep met Belgisch bier vult heerlijk op een koude winterdag. Natuurlijk ontbreken de stokbroodjes met gesmolten kaas niet. Aantal personen: 5. Bereidingstijd: 30 min.
In Landleven Wandelroutes vind je meer dan 50 prachtige wandelroutes in alle provincies van Nederland, samengesteld in samenwerking met Wandelzoekpagina. Naast de beschrijving van de wandelroutes staan QR codes waarmee je een jaar lang gratis toegang krijgt tot de betreffende, meest actuele routebeschrijving.
Culinair redacteur Klaske laat in dit filmpje zien hoe je echte Groninger mosterdsoep maakt, een lekkere romige en tegelijk pittige soep. Gebruik jouw persoonlijke favoriete Groninger mosterd voor het smakelijkste resultaat.
Ga tijdens een boswandeling eens op zoek naar tamme kastanjes en zet ze in heerlijke herfstgerechten op tafel.
De oude, vertrouwde winterwortel heeft in deze soep een ongebruikelijke hoofdrol gekregen. Het wordt een spannende smaakcombinatie met mandarijnensap en geraspte gember.
Een recept om zelf een grote pan langzaam getrokken kippensoep te maken! Deze soep blijft ouderwets lekker en kan echt iedereen maken. Vroeger stond de pan soep uren te pruttelen op het petroleumstel, maar op een modern fornuis wordt hij net zo lekker. ‘Slow cooking’ is immers een moderne term voor niets anders dan koken zoals vroeger, langzaam, met geduld en een heerlijk eindresultaat. En natuurlijk verse ingrediënten uit de streek of zelfs eigen land. Zo maak je deze kippensoep.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis digitale download met Landleven recepten. Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrieven en aanbiedingen van Landleven en ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.