Uiensoep met stokbroodje met oude kaas in bord

Belgische uiensoep

Deze uiensoep met Belgisch bier vult heerlijk op een koude winterdag. Natuurlijk ontbreken de stokbroodjes met gesmolten kaas niet.

Dit heb je nodig:

  • 500 g uien
  • flinke klont boter
  • 2 el bloem
  • 8 dl (runder)bouillon
  • 1 flesje donker Belgisch bier
  • naar smaak zout en versgemalen peper
  • 1 of 2 stokbroden
  • 200 g geraspte oude kaas

Zo ga je te werk:

  1. Pel de uien en snijd ze in fijne ringen.
  2. Verhit de boter in een pan en bak hierin de uien onder af en toe roeren ongeveer een half uur op een zeer laag vuur.
  3. Voeg de bloem toe, roer het geheel ongeveer een minuut om en voeg de warme bouillon toe.
  4. Breng de soep aan de kook.
  5. Voeg na ongeveer 10 minuten het bier toe en laat alles nog eens 10 minuten zachtjes koken.
  6. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  7. Schep de soep in ovenbestendige kommen en leg in iedere kom een stuk stokbrood, belegd met geraspte kaas.
  8. Plaats de kommen onder de grill tot de kaas gesmolten is en serveer direct.

Landleven Special Stooft

Ga lekker in de keuken aan de slag! In de nieuwe Landleven special Stooft staan meer dan 50 heerlijk winterse gerechten. Dit zijn de lekkerste stoof- en sudderrecepten, met of zonder vlees en met peulvruchten en extra groentes. Daarnaast staan er een aantal geweldige basisrecepten in. Denk hierbij aan heerlijke kippenbouillon en zelfgemaakte mosterd.

Bestel hier