Deze stamppot van witte kool is lekker pittig dankzij een beetje cajunkruiden en sambal. Serveer deze lekkere winterse stamppot bijvoorbeeld met gehaktballetjes en uitjes.
Lekker bij deze stamppot van witte kool: ouderwetse Hollandse gehaktballen! Mét een scheutje ketjap manis en stukjes ui. Serveer de gehaktballen - zoals het hoort- bij aardappels en groentes.
Met het stamppottenseizoen is ook het rookworstenseizoen weer aangebroken. Dennis Lonis uit Opmeer geeft zijn persoonlijke recept prijs én allerlei extra tips.
Ga lekker in de keuken aan de slag! In de nieuwe Landleven special Stooft staan meer dan 50 heerlijk winterse gerechten. Dit zijn de lekkerste stoof- en sudderrecepten, met of zonder vlees en met peulvruchten en extra groentes. Daarnaast staan er een aantal geweldige basisrecepten in. Denk hierbij aan heerlijke kippenbouillon en zelfgemaakte mosterd.
Een typisch herfstrecept met rode kool en appel.
Een winters gerecht met pit.
De blauwe kaas geeft dit gerecht een pittige smaak.
Serveer deze zuurkooltulband op een mooie schaal en serveer de stamppot met voldoende jus en de in stukjes gesneden rookworst.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis digitale download van de Landleven special Zoet. Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrieven en aanbiedingen van Landleven en ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden