Stamppot van witte kool met kruiden

Pittige stamppot van witte kool

Deze stamppot van witte kool is lekker pittig dankzij een beetje cajunkruiden en sambal. Serveer deze lekkere winterse stamppot bijvoorbeeld met gehaktballetjes en uitjes.
Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 40 min.

Dit heb je nodig:

  • 1,2 kg kruimige aardappelen
  • 750 g witte kool
  • naar smaak zout en peper
  • klontje boter
  • scheut melk
  • 1 tl cajunkruiden
  • 1 el sambal

Zo maak je de stamppot van witte kool:

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en leg ze in een ruime pan met water (voeg zout naar smaak toe).
  2. Maak de kool schoon en snijd hem in reepjes.
  3. Doe de groente bij de aardappelen in de pan en kook het geheel in zo'n 20 minuten gaar.
  4. Giet de aardappelen met kool af en stamp het geheel tot een dikke puree.
  5. Voeg een klontje boter en een scheut melk toe.
  6. Roer als laatste de kruiden en de sambal door de stamppot.
  7. Lekker met jus en oud-Hollandse gehaktballen met uitjes.

Serveertips stamppot witte kool

Ouderwetse Hollandse gehaktballen

Hollandse gehaktballen

Lekker bij deze stamppot van witte kool: ouderwetse Hollandse gehaktballen! Mét een scheutje ketjap manis en stukjes ui. Serveer de gehaktballen - zoals het hoort- bij aardappels en groentes.

NAAR RECEPT
Zelf rookworst maken

Zelf rookworst maken

Met het stamppottenseizoen is ook het rookworstenseizoen weer aangebroken. Dennis Lonis uit Opmeer geeft zijn persoonlijke recept prijs én allerlei extra tips.

RECEPT EN TIPS
Landleven Wandelroutes

In Landleven Wandelroutes vind je meer dan 50 prachtige wandelroutes in alle provincies van Nederland, samengesteld in samenwerking met Wandelzoekpagina. Naast de beschrijving van de wandelroutes staan QR codes waarmee je een jaar lang gratis toegang krijgt tot de betreffende, meest actuele routebeschrijving.

 

Bestel hier