Knoflooksoep met houthakkersbrood

Knoflooksoep met houthakkersbrood

De anders zo scherpe knoflook krijgt in dit recept een zachte smaak.

Dit heb je nodig:

Voor 4 personen

  • 20-25 tenen knoflook
  • 2 gele uien
  • 2 preien
  • 4 aardappels
  • scheut olijfolie
  • 1,5 l kruidenbouillon
  • 4 dl room
  • 150 g gemalen amandelen
  • naar smaak zout en versgemalen peper
  • 65 g geroosterde gemalen amandelen

Zo ga je te werk:

  1. Pel de knoflookteentjes en de uien en snijd ze in fijne stukjes.
  2. Verwijder het groen van de preien, was de witte stukken en snijd deze in fijne ringetjes.
  3. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
  4. Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en voeg de knoflook, de ui en de prei toe.
  5. Laat de groenten ongeveer een kwartier zachtjes stoven, zonder dat ze verkleuren.
  6. Voeg de aardappelblokjes en de warme bouillon toe.
  7. Laat het geheel met het deksel op de pan weer een kwartier zachtjes koken.
  8. Neem daarna de pan van het vuur, laat de soep iets afkoelen en pureer hem tot hij glad is.
  9. Roer er de room en de gemalen amandelen door.
  10. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper en laat hem nog even goed doorwarmen op het vuur.
  11. Serveer de soep met houthakkersbrood en wat geroosterde amandelen als garnering.
  12. Houthakkersbrood is zelfgebakken brood, waaraan je havervlokken en gemengde pitten toevoegt.
  13. Bak een brood van een volkorenbroodmix volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  14. Strooi vóór het bakken royaal havervlokken en gemengde pitten over het brood en duw ze met je vingers iets in het deeg.
  15. Bak het brood in de oven en breek het in grove stukken voordat je het serveert.

Op zoek naar lekkere recepten?

De lekkerste recepten vind je in dit mooie kookboek van onze culinair redacteur Klaske!

Bestel hier