Kweeperen en likeur in glazen fles

Kweeperenlikeur

Kweeperen hebben een gunstige invloed op de spijsvertering. Presenteer deze geurige kweeperenlikeur daarom na de maaltijd bij een kopje koffie of thee. 

Dit heb je nodig:

  • 3 kweeperen
  • 300 g suiker
  • 1/2 vanillestokje, opengesneden
  • handvol amandelen
  • 1 fles witte rum of wodka

Zo ga je te werk:

  1. Schil de kweeperen, snijd ze in grove plakjes en verwijder de pitten.
  2. Doe de stukken kweepeer in een stopfles en voeg de suiker, vanillepeul, amandelen en de sterke drank toe.
  3. Laat het op een warme plek intrekken en schud de fles regelmatig.
  4. Zeef de vloeistof na zes tot tien weken en giet de likeur over in een mooie fles of karaf.

Landleven special Streekgerechten

Ooit van eierballen, drabbelkoeken en vlammenkouk gehoord? Of misschien ken je wel slemp, jan-in-de-zak of nonnevotten? Het zijn allemaal traditionele Nederlandse streekgerechten. Wij verzamelden de beste recepten van vroeger, uit alle windstreken van Nederland.
Voor maar € 7,95.