kerstfestoen met bloempot

4x kerstdecoratie voor buiten

De feestdagen komen eraan. Als je tuin en erf ook in kerstsfeer zijn, ziet alles er nog gezelliger uit! In dit artikel vind je dan ook 4 projecten om zelf kerstdecoratie voor buiten te maken.

kerstfestoen en bloempot

Zelf een kerstfestoen maken

Heet je gasten welkom met deze prachtige festoen in kerstsfeer. Een fraai alternatief voor de kerstkrans, op je voordeur. Leuk om zelf te maken met veelal groen uit eigen tuin. Alie van Veldhuizen laat zien hoe je dat doet.
 

Maak de kerstfestoen
Dennenappels met lint

Sneeuwster van dennenappels

Maak voor de feestdagen deze sneeuwster van dennenappels. Deze kerstster is tijdloos en ieder jaar weer opnieuw te gebruiken. Hang hem met een mooi lint aan de deur voor een warm welkom. Alie van Veldhuizen laat zien hoe je deze ster maakt.

Maak zelf een sneeuwster
kerstboom van koekblikken

Kerstsfeer met oude koekblikken

Van brocante koekblikken in alle soorten en maten maakt Alie van Veldhuizen een echte blikvanger op de schutting. Door de talloze gaatjes schittert het zachte kaarslicht in deze ‘kerstboom’. Een verrassend alternatief voor een spar met lichtjes in je tuin.

Maak zelf de kerstboom
Vogelkerstboom

Vogelkerstboom

Trakteer dit jaar met kerst niet alleen familie en vrienden, maar richt een feestmaal aan voor de vogels buiten. Maak het extra sfeervol door het lekkers in een kerstboom te hangen. En zeg nu zelf: fladderende vogels zijn toch de mooist denkbare kerstversiering?

Maak zelf een vogelkerstboom